Japanske designerure skabt ud af skyerne

For første gang i Europa er det nu muligt at bestille dedegumos håndlavede designerure, der bliver skabt og produceret i hjertet af geishadistriktet i Kyoto i Japan.

dedegumo er japansk og betyder ‘ud af skyerne’. Ifølge grundlægger Senco Izumo er det herfra inspirationen og ideerne bag dedegumos fantastiske ure kommer fra.

I 2002 åbnede han en lille butik i Kyotos traditionsrige geishadistrikt for at designe og sælge håndlavede accessories i messing, kobber og aluminium.

De smukke og unikke designs blev hurtigt populære og i 2004 begyndte Senco Izumo at arbejde med sin helt store kærlighed – håndlavede designerure – hvilket fik den lille forretning til at vokse.

Butikker i Kyoto og New York
I dag har dedegumo to butikker i Kyoto, hvor fire artisans – kunsthåndværkere – hjælper Senco Izumo med at udvikle og producere sine elskede ure.

Flere andre butikker i Japan sælger dedegumo-ure og i 2010 fik en amerikaner lov til at åbne en dedegumo-butik i Lower East Side på Manhattan i New York.

Rost i Vogue
Her blev en række kunsthåndværkere på bedste japanske vis blev trænet i at fremstille urene i selve butikken. Trods flot omtale og meget ros i bl.a. Vogue og på yelp, måtte butikken desværre lukke i 2012, da den amerikanske ejer ændrede planer.

Således er det i dag igen udelukkende i geishakvarteret i Kyoto, at dedegumo udvikler og producerer sine smukke, håndlavede ure.

Foruden Japan bliver urerne forhandlet i Thailand og med denne webshop bliver urene nu for første gang nogensinde tilgængelige i Europa.

Vi åbnede webshoppen i 2013, og Danmark er det første europæiske land, urene er sat til salg i.

Så ud over at hvert ur er et lille, håndlavet stykke kunst, vil du ikke finde mange i Europa, der ejer et ur, skabt ud af skyerne.

dede21